به گزارش ایرنا، داود نجفیان روز سه شنبه در نشست با خبرنگاران افزود: اگر تا 4 سال آینده سفره های زیر زمینی استان تقویت نشود با مشکل جدی کم آبی مواجه خواهیم شد .
وی بیان داشت: بیشترین مصارف آب در بخش کشاورزی بوده که این بخش 50 درصد منابع آبی را به هدر می دهد.
این مسئول با اشاره به اینکه ایران 3 برابر سرانه کشورهای پیشرفته مصرف آب دارد ،گفت: این در حالی است که کشورما در منطقه خشک و کم آب جهان قرار دارد.
نجفیان اظهار داشت: رعایت الگوهای مصرف در سه بخش کشاورزی، شرب و صنعتی مهمترین گام برای حفظ منابع آبی کشور و استان البرز است .
وی ادامه داد با روند افزایش جمعیت در بخش آب سال آینده با مشکلات زیادی مواجه خواهیم شد.
وی با بیان اینکه می بایست سکونت گاه های رسمی در کشور و استان البرز باید دارای منابع آبی مناسب باشند ، خاطرنشان کرد: در این زمینه نقایص و کاستی هایی وجود دارد که ناشی از بی توجهی به منابع آبی است.
نجفیان ادامه داد: به عنوان مثال منطقه شهری مانند شهر جدید هشتگرد برای سکونت 750 هزار نفر پیش بینی شده است اما هیچ توجهی به نیاز های آبی آن نشده است .
وی اظهار داشت:اکنون یک طرح آبرسانی در شهر جدید هشتگرد در حال انجام است که هفته آینده با بهره برداری از ان مشکل کم ابی این منطقه مرتفع می شود.
وی نقش رسانه ها را در رعایت الگوی مصرف اساسی دانست و گفت: انتظار می رود رسانه های جمعی برای تحقق این امر به کمک دستگاه های اجرایی بیایند.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای استان البرز با اشاره به اهمیت توسعه شبکه های آبیاری نوین در بخش کشاورزی ، افزود: به رغم اینکه 92 درصد آب های کشور در این بخش مصرف می شود و دولت نیز تسهیلات ویژه برای توسعه شبکه های آبیاری اختصاص داده ، اما کشاورزان استقبال نمی کنند.
وی یکی از مشکلات کنونی کشور را کشاورزی سنتی دانست و اظهارداشت: نمی توان انتظار اشتغال در این بخش داشت.
نجفیان با بیان اینکه تاکنون 11 هزار چاه آب غیر مجاز در البرز شناسایی شده ، گفت: بیشتر این چاه ها در ویلاها و باغ ها حفاری شده است که امسال 60 حلقه چاه غیر مجاز در استان مسدود شد.
این مسئول بیان داشت: اکنون 300 حلقه چاه غیر مجاز در البرز وجود دارد که حدود 500میلیون متر مکعب آبدهی دارد و به دنبال این هستیم که این چاه ها را مسدود کنیم.
مدیرعامل آب منطقه ای البرز در بخش دیگری از سخنانش گفت: مشکل رودخانه کرج این است که آب منطقه ای امکان دسترسی ندارد چالش های بزرگی در این رودخانه وجود دارد که می تواند به ثروت تبدیل شود که اکنون تهدید محسوب می شوند.
وی گفت: کار ساماندهی این رودخانه با مطالعات جامع باید انجام شود وانتظار داریم تمام دستگاه های نظارتی و اجرایی که در رودخانه دخیل هستند در مطالعه و اجرا کمک کنند.
7410/ 6155